Kis családunk nagy útra kel

Budapest-Hastings tengely

Budapest-Hastings tengely

Nehézség

2015. szeptember 15. - hastings15

Az élet nagy edző, (szerencsére vagy sem, nem tudom) sosem engedi, hogy kényelmesen, megelégedetten hátra dőljünk a fotelben és elbízzuk magunkat. 

Tisztában voltam azzal, mennyire szerencsések voltunk, vagyunk, hogy J. zökkenőmentesen vette januártól az akadályokat és zokszó nélkül csinálta azt, ami egy felnőtt embernek is nehéz. Minden nap hálás voltam azért, hogy ilyen ügyes, bátor, törekvő. 

Az elmúlt fél év nagy várakozással telt, hogy L. is megkezdhesse valahol az iskolát. Sokat beszéltünk róla, nagyon várta, hogy mehessen, hogy gyerekek között lehessen. Aztán a múlt hétfőn jó nagy lendülettel elkezdte és ez a lendület nagyon hamar megcsappant. Gyakorlatilag a második-harmadik napra már krízis volt, hallani sem akart iskoláról, tanárokról, gyerekekről. Rájött, hogy a nyelvismeret hiánya neki most egy óriási akadály. Kiszolgáltatottnak érzi magát és mérhetetlenül egyedül van a gondjával egész nap. Hiába a gyerekek érdeklődése, a tanárok erőfeszítése, ő most jelképesen becsukta a szemét és a fülét és csak a problémájával tud foglalkozni. Nagyon nehezen indul minden napunk, nehéz szívvel hagyjuk ott az iskolában és napközben is rengeteget gondolunk rá, hogy éppen hogy van. Alig várja, hogy menjek érte és sajnos a délután, este nagy részében is elsírja magát, ha csak eszébe jut az iskola. Ami kimaradt nála a bölcsődében és az óvodában beszoktatáskor (ott minden simán ment), azt most sokszorosan megkaptuk. Egyikőnk sem gondolta volna, hogy ilyen problémák lesznek L. iskolakezdésekor.

Átérzem a helyzetét és ezt mindig mondom is neki, nem győzöm hangoztatni, hogy ők igazi hősök, hogy ezekkel a nehézségekkel minden nap megküzdenek. Próbálom mindenféle dologgal lelkesíteni, megmutatni neki az apró örömöket ebben a helyzetben, de kicsit tanácstalan vagyok. 

Bárki, aki ezt a posztot olvassa és tud hasznos tanácsot adni, megköszönöm!

A bejegyzés trackback címe:

https://bphastings.blog.hu/api/trackback/id/tr927790068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Beso · http://kitti-szonja.blog.hu 2015.09.28. 09:53:41

Szia! Remélem a bejegyzés kelte óta egyre könnyebben veszi a nehéz akadályokat L.! Nem lehet könnyű neki. J-azért már nagyobb, érettebb, biztos ezért is volt neki valamivel könnyebb. Szorítok neki, nektek, hogy minél hamarabb túljusson ezen a helyzeten!

hastings15 2015.09.28. 22:32:37

@Beso Koszonom, alakul, bar azert meg vannak nehezsegek, de kis lepesekben haladunk elore. :)
süti beállítások módosítása