Kis családunk nagy útra kel

Budapest-Hastings tengely

Budapest-Hastings tengely

2015. január 12. - hastings15

Mivel még nem kezdődött el az iskola J.-nak (ügyintézés folyamatban), Lili pedig várólistára került, van időnk nagyobb sétákat tenni a környéken.

Szombaton elmentünk a hozzánk legközelebb lévő uszodába és beírattuk a lányokat. 8 éves korig nem kell belépőt fizetni, ha regisztrálva vannak. Arra gondoltunk, hogy amíg L. nem megy iskolába, mehetne egy kezdő úszás tanfolyamra. Ezt már otthon is mondogatta, hogy milyen jó lesz, ha majd mehet úszni, amíg Julcsi iskolában lesz.Az ő korosztályának heti egy alkalommal van óra. Ez kezdetnek nem rossz, aztán majd meglátjuk, hogy tetszik neki. Vasárnap délután ki is próbáltam a lányokkal az uszodát. J. úszott a nagy medencében is, mi L.-vel a kicsiben gyakoroltuk a buborék fújást és a lábtempót. :) A medencében találkoztunk egy magyar családdal. Nagyon barátságosak voltak, beszélgettünk egy kicsit. Ők másfél éve élnek Hastingsben és egy 6 éves kislányuk van.

Egy rövid sétára van tőlünk az Alexandra Park, tegnap ott is voltunk. Mi csak a felső csücskét jártuk be, mert nagyon nagy, egészen a városközpontig behúzódik. Nagy élmény volt a lányoknak, hogy lépten-nyomon mókusok ugráltak körülöttünk, de amit azóta is emlegetnek, az a játszótér mellett somfordáló róka volt. A tóban nagyon szép vízi madarak úsztak és rengeteg sirály volt itt is-mint Hastingsben mindenhol. Szeretem a sirályokat, bár tudom, milyen agresszív természetűek. Szeretem a hangjukat, a büszke tartásukat.

Eddig nagyon barátságos, segítőkész emberekkel találkoztunk, L.kedvence a mosolygós kukás bácsi, aki észrevette, hogy valaki nézi az ablakból és felintegetett L.-nek többször is. J.minden idegen embernek örül, aki ránk köszön, de jókat kuncog azon is, hogy egy-egy ember milyen ruhákat vesz magára. Mély benyomást tett rá a szakállas, fehér bundás, leopárd mintás leggingset és papucsot viselő fiatalember és a hölgy a könyvtárban, aki piros szandált, mintás zoknit és rakott szoknyát vett fel. :) Nekem nagyon tetszett az idős úr humora, mikor egyik reggel jött velünk szemben az utcán a kutyájával, süvített a szél és esett az eső, köszönt, majd az időjárásra utalva angolos humorral megjegyezte: "Lovely!" :) T. már hozzászokott a sokszínűséghez, a humorhoz, az udvarias, barátságos stílushoz, de persze ő is vigyorg, ha szembe jön velünk egy-egy mókás alak. 

 Alexandra Park

park4.jpg

park2.jpg

park1.jpg

park.jpg

jatszoter1.jpg

jatszoter.jpg

 

Uszoda

uszoda.jpg

 

Városi könyvtár

konyvtar.jpg

 

És a megunhatatlan part... :)

kutya.jpg

tenger1.jpg

tenger.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://bphastings.blog.hu/api/trackback/id/tr977064619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Beso · http://kitti-szonja.blog.hu 2015.01.12. 17:58:31

Wow ! Még alig érkeztetek meg, s máris mennyi minden történt veletek! A róka hihetetlen! Nagyon jók a fotók!

hastings15 2015.01.12. 22:45:37

Amikor megláttam Vuk-ot, én sem akartam hinni a szememnek, de legalább 20 méteren ott sétált és megbizonyosodhattam róla, hogy róka. :D

bohar 2015.01.13. 18:38:28

Azta! Nem semmi a rókás fotó! És a Lady and Gentleman pad is nagyon jó :)
süti beállítások módosítása