Kis családunk nagy útra kel

Budapest-Hastings tengely

Budapest-Hastings tengely

Tojásvadászat

2015. március 29. - hastings15

Egész hétvégén a hastingsi múzeumban tojásvadászatot tartottak gyerekeknek. A múzeum közösségi oldalán olvastam erről az eseményről, gondoltam, érdemes megnézni a lányokkal. Az időjárás pont arra volt megfelelő, hogy valami benti dolgot csináljunk, így szombat délután mentünk és beálltunk tojást vadászni. :)

A játék abból állt, hogy a recepción minden gyerek kapott egy rejtvényt, amivel figyelmesen végig kellett járni a termeket. Hat papír tojás volt elrejtve a múzeumban, a tojásokra rá volt írva egy kérdés, a helyes választ pedig a rejtvény megfelelő sorába kellett beírni. Amikor megvolt a megfejtés, a recepción vehették át a nyereményüket a gyerekek, egy-egy csoki nyuszit. :)

Nagyon tetszett a lányoknak ez a játék, örültek, hogy annak ellenére, hogy angolul volt, meg tudtuk fejteni a kérdéseket. Igazán izgatottak voltak, hogy megtaláljuk mindegyik tojást. Volt olyan, amelyik olyan cselesen el volt rejtve egy vitrinben, hogy még egyszer körbe kellett járjuk a múzeumot. Oké, ez nem volt olyan nagy fáradtság, mert nem olyan nagy az épület.

Igazán érdekes és színes kiállítást néztünk végig, egy része a múzeumnak helytörténeti anyag, egy teremben a helyi élővilággal is foglalkoznak, más kultúrák életét is nagyon szemléletesen, interaktívan ismertetik meg. Az időszaki kiállításon pedig tengeri utazásokkal kapcsolatos festményeket lehet megtekinteni, a kiállítás címe: Voyage.

A múzeumba egész évben ingyenes a belépés.

muzeum14.jpg

muzeum7.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bphastings.blog.hu/api/trackback/id/tr917318406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Beso · http://kitti-szonja.blog.hu 2015.04.01. 06:36:01

Szerintem a gyerekekkel ilyen interaktív módon lehet megszerettetni a múzeumokat. Szerencsére itthon is van már hasonló törekvés. A Mezőgazdasági Múzeumban volt mostanában több ilyen kiállítás, a lányok odavoltak érte.
süti beállítások módosítása